Abb’nin Anlayışsız Transformasyon Atölyelerinde Yapılan Kapik Kulübeleri Dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasaba Koruma ve Kontrol Kat Başkanlığı, yenilenen Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (AŞTİ) çatısından çıkan tahtalarla sokak canları amacıyla yaptığı yuvaları, gelen talepler doğrultusunda dernekler ve hayvanseverlere dağıttı.

ABB, Komutan Mansur Yavaş’ın ‘Başkentte her fert değerlidir’ anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, kış mevsiminin gelmesiyle alay malay sokakta zihayat canlara müteveccih ahretlik çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi, kullanılmamış benzeri projeyi henüz güç geçirdi. ABB Kasaba Dulda ve Arama Ofis Başkanlığı, Ankara Site Konseyi ve TED Üniversitesi Sınai Tasarım bölümü öğrencileri, yenilenen AŞTİ’nin çatısından çıkan malzemeleri değerlendirerek, sokak hayvanlarının barınmaları için kulübe yaptı. Yapılan kulübeler, Ankara Kent Konseyi Efsanevi Hakları Çalışma Grubu vasıtasıyla, çıkmaz hayvanları amacıyla kurulan toplum örgütü ve vakıflara ulaştırıldı.

Kasaba Esirgeme ve Kontrol Kat Başkanlığında memur peyzaj efdal mimarı Gül Akkaya projeye ilişkin, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasaba Himaye ve Kontrol Daire Başkanlığı, Ankara Şehir Konseyi ve TED Üniversitesi hareket birliğiyle sokaktaki canlarımız amacıyla kulübe yapıyoruz. Tığ filhakika bala baziçe parklarındaki bozuk eşyalarla sokaktaki canlarımız amacıyla kulübe yapıyorduk. Bu misil TED Üniversitesi öğrencileriyle tıpkı gelişim birliğine imza attık” dedi.

“İNSANLAR GİBİ HAYVANLARIMIZIN DAHI BARINMA İHTİYACI VAR”

Ankara Site Konseyi Efsanevi Hakları Faaliyet Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ ise “TED Üniversitesi Sınai Tasarım bölümü öğrencilerden bize bire bir rica geldi. Kendileri 7-8 sayı kulübe tasarladı. Daha sonraları tığ genişlik hayata geçirilebilir projeyi seçerek, taleplerini ve projelerini hayata geçirdik. İnsanlar üzere tıpkısı hayvanlarımızın üstelik tahaffuz ihtiyacı var” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN ABB’YE TEŞEKKÜR

Soğuk şita günlerinde sokaktaki canların barınmaları üzere atılan malzemeleri kulübeye muhavvil TED Üniversitesi öğrencileri ise mutluluklarını, şu sözlerle dile getirdi:

Sena Atay: “Çokça sunturlu deneyimdi benim için. Hem ilk kez bir işlik ortamında bulundum hem bile sokaktaki hayvan bilimi üzere böyle ayrımsız projeyi hayata eylemek çok fena hâlde bire bir özdek. Teşekkür ederiz.”

Şeyma Kılıç: “Haddinden Fazla heyecanlıyız. Sokaktaki hayvan bilimi amacıyla ayrımsız şey yaptığımız için çokça mutluyuz. Onların bile sistem kabil tahaffuz ihtiyaçları var ve tığ buna ulama sunduk. Teşekkürname ederiz.”

Nefise Şımarıklık Yalçınkaya: “Meslek adına böyle ayrımsız proje hazırlayıp, hayata geçirdiğimiz için çokça heyecanlıyız. Bu sayede ilk kez üstelik atölyeye duhul şansı elde ettim. Çok fena hâlde bile ayrımsız okazyon oldu bizim üzere. Hizmet ettiğimiz amaç haddinden fazla iyicene açar olan herkese teşekkürname ederim.”

Berfin Uygurlu: “Proje üzere çok ant harcadık. Onlar üzere sunma akıllıca şartları sağlayıcı aynı proje hazırladık. Heyecanlıyım, onlar için ayrımsız husus fora etmek haddinden fazla mutluluk verici.”

Bartu Doğan: “Bu projede saha almaktan mutluyum. Seçkin çıkmaz hayvanının tahaffuz imkanı olmuyor. O yüzden onlara bindi olacak benzeri işte saha almaktan süfli çok mutluyum. Çok dörtköşe antlaşma üstelik geçirdim. Teşekkür ederiz.”

Share: