İstanbul Milletvekili Uğurlu: “İş Cinayetlerinde Dünyada Bir Numara Sıradayız”

İSHAK KARA

Van Dernekler Federasyonun İstanbul Yenikapı’de düzenlediği Van Lansman Günlerine katılan CHP İstanbul Mebus Gürsel Tekin Vanlılarla buluştu. Uğurlu, etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak, hisse senedi cinayetlerine değindi. Uğurlu, “İş cinayetlerine gelince Türkiye’dahi maalesef üzülerek söylüyorum gelişim cinayetleri Dünya’nın neredeyse bir numara sırasındayız” dedi.

Van Dernekler Federasyonun İstanbul yıpranmamış kapıda düzenlediği Van Tanıtım Günlerine CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bile katıldı. “Van Dernekler Federasyonunu bu aktiflik üzere teşekkürname ediyorum” diyen şunları söyledi:

“İş cinayetlerine gelince Türkiye’bile maalesef üzülerek söylüyorum iş cinayetleri Dünya’nın neredeyse bir numara sırasındayız. Bunlar tabi mülteci dediğimiz evet de sığınmacı dediğimiz ona karışma değil onu üstelik dahil ettiğinizde zira hiçbir kaydı yok özellikle İstanbul’de çokça bölgelerde biliyorum. İşte Afgan, Suriyeli, Pakistanlı ve Asyalı aynı güruh herif hisse senedi cinayetlerine hayatlarını kaybediyor. Bunlar ayakta işlemez olmak üzere bugün 100-150 TL’ye ihtiyacı var maatteessüf seçme türlü işe gidiyor. Gittiği işe da donmuş bedenini bırakıyor. İstanbul’bile kimsesizler mezarlığına gittiğinizde bunu çokça olarak kesin görebiliyoruz. Bu tutsaklık düzenini bütün beraber değiştireceğiz. Serencam namına nerede olursa olsun hangi millet ne ırktan olursa olsun insandır. İnsana adam üzere içtimai devletin insan kabilinden davranması gerekir.

“VANLI İŞÇİLER İNŞAATLARDA HAYATLARINI KAYBEDİYOR”

Bilcümle Türkiye’birlikte olan hisse senedi cinayetleriyle ilişkin bir harita açıklamıştık hangi eyvah ki Van’dahi haddinden fazla majör ölümlerin katliamların aksiyon cinayetlerinin olduğunu görüyoruz. Umut ediyorum bu serencam olur. Özellikle kamu yöneticilerinin ilaç alması geçişsiz. İnsan yaşamının izzet güvenceli olması lazım. Amma hangi eyvah kim binlerce insanın kaderini hisse senedi dünyasına bırakmışız gelişim dünyasının bile birinci önceliği kar olduğu üzere bedeninizi bırakıyorsunuz arkanızda binlerce yaslı aile yas süresince bırakıyorsunuz. CHP iktidarında buna akıbet vereceğiz.”

Share: