Enuygun.com’dan sonbahar üzere bütçe dostu rotalar

Enuygun.com, güz seyahatine çıkacaklar için dörtköşe ve makul fiyatlı rotaları listeledi.

Şirketten yapılan açıklamaya bakarak, Enuygun.com, romantik bağ bozumu günlerine özel akıllıca fiyatlı lokasyonları sıraladı. Listede foto tutkunlarından avantür tutkunlarına büyüklüğünde derhâl tezelden herkesin ilgisini çekecek lokasyonlar bulunuyor.

İstanbul’a 300 kilometre uzaklıkta kâin Yedigöller, sonbaharın güzelliklerinin görülebileceği sunma özel lokasyonlardan biri yerine öne çıkıyor. Bire Bir zamanda tıpkı milli otopark olan ve içerisinde 7 skor göl mevcut Yedigöller; dinlenme kampı, trekking, üslup, velespit aktiviteleri için berenarı mefkûre durumda bulunuyor. Antrparantez, milli park içerisinde piknik açmak bile mümkün oluyor. Makul pahalı ayrımsız sonbahar tatili amacıyla Yedigöller’de dinlenme kampı yapılabiliyor ya bile Yedigöller ve çevresinde gecelik 700 TL’den başlayan fiyatlarla bungalov otellerde konaklama tercih edilebiliyor.

Bolu’nun genişlik evire çevire yerlerinden Abant, kışın olduğu kadar güzün birlikte stabil çok imkan sunuyor. Hele makul pahalı gelişigüzel gezi imkanlarıyla de ön plana sâdır Abant, 650 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz tıpkısı hafta sonu tatili vadediyor. Abant’ta göl çevresi yürüyüşleri, bisiklet turları ve sandal gezintileri yapılabiliyor. Abant otelleri antrparantez degaje konaklama imkanlarına birlikte sahip bulunuyor.

Yenice ormanları

Karabük’e açkı ile 30-35 an uzaklıkta olan Yenice ormanları, tutum meraklıları için ülkü aynı müstevi adına öne çıkıyor. Profesyonel evet birlikte tor yürüyüşçüler için akla yatkın pek haddinden fazla parkura cemaat olan Yenice ormanları, beş altı saatlik rotalardan tıpkı haftayı bulabilen yol rotalarına kadar değişik parkurlar içeriyor. Aynı haftalık gidiş parkurlarını tercih etmeyi düşünen şahıslar, kamp kurarak akıllıca fiyata aynı bağ bozumu tatili yapabiliyor veya gecelik fiyatı 322 TL’den başlayan Karabük’teki pansiyonlarda konaklayabiliyor. Yenice ormanlarında alelhusus Eğirova Göleti, Şeker Hastalığı Kanyonu ve Sorgun Yaylaları dahi katiyetle görülmesi gereken vadi yerine yöre plana çıkıyor.

Sonbaharın cümle renklerinin benzeri arada olduğu vadi

Sonbahar aylarında keşfedilmesi gereken bire bir ayrıksı muhteşem lokasyon ise Kazdağları. Aslında yılın her döneminde ülfet edilebilecek Kazdağları, gecelik 644 TL’den başlayan makul fiyatlı seçenekler içeren bir rota oluşuyla birlikte öne çıkıyor. Kazdağları’na Edremit Havalimanı’ndan araç kiralama seçeneğini değerlendirerek derhâl muvasala sağlanabiliyor. Mitolojik hikayeleri, yemyeşil doğası, tarihi ve saf güzellikleri ile az daha aynı seyahatten çokça henüz değişik bire bir birikim vadeden Kazdağları’nda Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, Zeus Altarı, Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi kategorik görülmesi müstelzim yerlerin başında geliyor.

Longoz ormanları

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine sınırlanmış aynı periferi beldesi olan İğneada’yı sahne olmak amacıyla bahar ve bağ bozumu ayları az çok ülküsel oluyor. İğneada’de kâin Longoz ormanları beldenin eşsiz değerlerinden biri olurken, Türkiye’nin sunu şişman longoz (hidrofor) ormanı olma özelliğine ehil bu alanı sonbaharda sezmek başka bir birikim kazandırıyor. Kırklareli ve çevresinde geceliği 429 TL’den başlayan fiyatlarla akla yatkın tıpkısı güz tatili yapabilmek olabilir oluyor. Antrparantez tatilciler, Mert Gölü’nden kano kiralayarak longoz ormanlarının mukannen tıpkı kısmını görme şansı bile yakalıyor.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde düzlük düz ünlü Eğirdir Gölü, alelhusus natür fotoğrafçıları eliyle çok bedii tıpkı destinasyon yerine biliniyor. Mütenevvi kuş türü ve vahşi hayvan üzere koca aynı dirim alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ve göl üzerindeki “Birey Ada” ve “Yeşil Ada” ismindeki yaşama adacıkları ile güz aylarında seyahat tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor. Birlikte göl çevresinde gecelik fiyatı 1.000 TL’den başlayan butik otel ya üstelik pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri bulunuyor.

Amasra

Bartın’a sadık bire bir periferi ilçesi olan Amasra, her sezon mülakat edilebilecek şehirler arasında düz alıyor. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı ve Tavşan Adası nezaretli Ağlayan Ongun, bu seyahatte pekâlâ gezilmesi gereken sezme duraklarının başında geliyor. Elan aşkın katıksız gösteriş için ise kaza merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer düzlük Güzelcehisar Püskürtü Sütunları, görülmeye derece rotalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Amasra’da 321 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatları bu bölgeyi bütçe dostu ayrımsız bağ bozumu destinasyonu haline getiriyor.

Sığacık

Seferihisar’da kayran kayran Sığacık, hoşur tıpkı yarımada üzerinde kurulu benzeri destinasyon. İzmir’de genişlik haddinden fazla ülfet edilen lokasyonlardan biri olan Sığacık, şark tarafında limanı, batı tarafında plajları ile bilcümle aynı kıran kasabası yerine yöre plana çıkıyor. Sığacık’ta 1522 yılında inşa edilen Teos Antik Kenti ve Sığacık Kalesi kategorik mülakat edilmesi müstelzim yerlerin başında geliyor. Sığacık çarşısından dahi güre mahsulat alınıp savuşturmak dolması, armola peyniri, mandalina tatlısı gibi lezzetler denenebiliyor. 1 gecelik konaklama fiyatı 1.300 TL’den başlayan pansiyonlar, Sığacık’taki arz popüler konaklama birimleri namına biliyor.

Share: