Tatvan’daki anaokulu öğrencileri efsanevi rehabilitasyon merkezini görüşme etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Faki Teyran Anaokulu öğrencileri, “4 Teşrinievvel Hayvanları Dulda Günü” zımnında Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Takim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Tatvan Şehremini Mehmet Emin Geylani ile iyileştirme merkezine revan öğrenciler, burada kedi ve köpekleri sevdi.

Merkez ve zooloji hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Geylani, ilçe merkezindeki sahipsiz tekmil sokak hayvanlarının bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Belirlenen program çerçevesinde sokak hayvanlarına kesintisiz eşya dağıtıldığını, gaileli ve züğürt hayvanların ise tedavi edildiğini anlatan Geylani, şöyle konuştu:

“Yer devlet ve ilçelerden birlikte yaralı ve züğürt zooloji getirilerek burada otama ediliyor. Hayvanların bakımını yapan ekiplerimiz, sokaklardaki kapik ve kediler için her ahit belirli saatlerde eşya ve mama dağıtıyor. Iyesiz hayvanların ilkah ve tedavilerini izlem eden ekiplerimiz, günlük esenlik taraması birlikte yapıyor. Hayvanları korumak, dadılık etmek ve bakımlarını fayrap etmek insanların görevidir. Onlar bile tabiiyet ve ilgiye eksikli. Sağlıklı olsun ilçemizdeki hayvanseverler çokça duyarlı, sistem imkanları doğrultusunda onları sahipleniyor, ilgileniyor ve şart veriyor. Bu nedenle sokaklarımızdaki iyesiz hayvanlar gayet metin. Bu eke günde burayı musahabe eden sarıklı ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 4 Teşrinievvel Hayvanları Siper Haset mutlu olsun.”

Share: