Türkiye Velespit Şampiyonası 7. Girişim Puanlı Defa Yarışları Kırıkkale’de yapılacak

Türkiye Çiftteker Şampiyonası 7. Girişim Puanlı El Yarışları, 22-25 Ilkgüz tarihlerinde Kırıkkale’bile gerçekleştirilecek.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, valilik konuşma salonunda planlı matbuat toplantısında, spor faaliyetlerinin aynı ilin tanıtımı amacıyla çok cesim olduğunu söyledi.

Birçok kentin hem dar dışı hem dahi az içre bir spor veya kulüple özdeş olduğu zaman bilinirliğinin haddinden fazla henüz arttığına dikkati calip Tekbıyıkoğlu, “Biz üstelik Çiftteker Federasyonu ile ilimize bittabi aynı katkı bulunuruz diye niteleyerek aynı araya geldik. Ülkemizdeki ulusal yarışmalardan birisini Kırıkkale’ye hazırladık. Allah izin verirse bunu her sene gerçekleştireceğiz. Şayet hazırlıklarımızı birlikte yapabilirsek arsıulusal aynı yarış ilimizde maltalık bulacak.” diyerek konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön de organizasyonun Kırıkkale için bir sarrafiye olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye genelinde arzulu anlamda 400 sporcunun geleceği benzeri yarışı tevhit ediyoruz. 4 dönme sürecek, 3 dolaşma yarışların olacağı ayrımsız etkinlik. Konkur parkurumuz, Cumhuriyet Altını Meydanı, Millet Bulvarı, Bağdat Köprüsü, Bahşılı ilçesi, Karaahmet köyü, Karakeçili ilçesi, Çeşnigir Köprüsü, Çelebi ve Acı ilçeleri ile Hasandede köyü girmek amacıyla 96 kilometrelik ayrımsız adım. Sporcularımız, velespit sırtında 3 ahit boyunca Kırıkkale’mizi bellik kent olması amacıyla Türkiye ve dünyaya tanıtacak.”

Valilik koordinesinde, Kırıkkale Üniversitesinin bindi verdiği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan “Kırıkkale Küçük Asya” isimli bisikletin tanıtımının de yapıldığı programda, yarışma için katılımcılara bilgelik verildi.

Yaklaşık 400 sportmen ve 40 takımın katılımıyla 4 devir sürecek şampiyonada, “Zihayat erkekler”, “Felek U17 erkekler”, “Yıldız U15 rical”, “Tüvana kızlar”, “Kader U17 kızlar”, “Kader U15 kızlar”, “Master+35”, “Master+40”, “Master+45”, “Master+50”, “Master+55″ ve” “Master+60” kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İl Güvenlik Müdürü Gönüllü Bulut, İl Güllabi Komutanı Miralay Sulh Cücen ve ilgililer katıldı.



Share: