Sarsıntı tamlık ailesini hayattan koparmıştı: Enkazdan çıkarılan 10 yaşındaki kızının sonuç görüntüleri ortaya artık

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 7.7 büyüklüğündeki depremle alay malay yıkılan apartmanın enkazından sıhhatli yerine çıkarılan 10 yaşındaki Şerif Erva Lüle Taşı’tan 26 gündür bili alınamadı.

Belediyeye ilgili düzenlilik kamerasına yansıyan görüntülerdeki bire bir şahsın, otomobilin dal koltuğundan aldığı bir çocuğu kucağında koşarak ambulansa götürdüğü kaydedilirken, günlerdir kızını arayan ızdıraplı baba Abdullah Magnezit, kızının bulunması için düzenlilik kamerası kayıtlarını polise tasdik etti. Gitmediği sayrılarevi kalmadığını tabir eden Abdullah Eskişehir Taşı, kızının ayrımsız dakika ilk bulunmasını istedi.

GİTMEDİĞİ DÜZ KALMAMIŞ

Depremin ardından Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesindeki babası Üzeyir Patal’ın evinde artan Abdullah Denizköpüğü, Esenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güven ve hastanelerden adliyelere kadar gitmediği meydan kalmadığını söyledi. Abdullah Lüle Taşı, eşi ile alay malay kızı Şerif Erva’nın yanına gittiğini ve odaya geçtiği sırada de evinin depremde ağız ağıza çöktüğünü belirtti.

“TAKKADAK AYAĞINI OYNATAMADIĞINI SÖYLEDİ”

Kızının kontrol kurtarma ekipleri vasıtasıyla enkazdan çıkartıldığını tamlayan Eskişehir Taşı, “6 Küçük Ay 2023 Kahramanmaraş depreminde 4.10’larda evim önceki depremde yıkıldı. Yıkıldığında ben yatak odasındaydım. Eşimle bu arada kızım Mübarek Erva’nın odasına geçtik. O odaya bedii geçmez evimiz ağız ağıza çöktü. Çöktüğünde eşimi orada kaybettim. Kutsal Erva ile daim iletişim halindeydik. Mübarek Erva’nın seçme yerinde yarası filan yoktu. Çabucak ayağını oynatamadığını söyledi. Kutsi Erva’nın saat 11 sularında aram istirdat ekipleri marifetiyle çıkartıldığı, çıkarttıklarında komşularının akrabaları vasıtasıyla arabaya alınıp ve belli bir mesafede ambulansa verdiğini söylediler” dedi.

“TEK BIR TANE BAKTIM, KIZIM LAHUT ERVA’YI BULAMADIM”

Saat 11 sularında kurtarılan kızına ayrımsız daha ulaşamadığını rapor fail Magnezit, şunları kaydetti:

“Ego 2,5 civarında enkazdan çıktım. Kızım ise 11’da bundan sonra. Çıktığında oradaki komşular ‘Biz kızı ambulansa verdik’ dediler. Ambulansa verildiğini duyunca ben emin ellere gitti ona bakarlar diye niteleyerek. Başka odada kâin kız kardeşim, kuzenim, 4 yaşında Zümra kızım vardı. Onlardan bir curcunalı alabilir miyim diyerek enkazda seslenmeye çabaladım. Henüz sonradan Ankara’dan ailem ve akrabalarım geldi. Onlar geldiğinde saat 8 olmuştu. 8’bile sağlık gelmez ben akrabalarımdan benzeri kısmını hastaneye Kutsal Erva’ya bakın diye gönderdim. Onlar gittiler bulamadılar. Saat akşam 12’dahi ego gittim hastaneye. Orada doktorun biriyle görüştüm, ‘Koridorda yatan hastalara bak’ dedi. Gittim baktım bir tane biricik kızım Kutsal Erva’yı bulamadım. Kafasız doktora yöneldim ‘Hocam bu koridorda hastalar arasında yok kızım’ o birlikte ‘Neyi vardı kızının?’ dedi. Ego de ‘Hocam enkazda beraberdim enkazda elden ayağını kıpırdatamadığını söylemişti’ dedim.”

“AMBULANSA VERMİŞLER”

Komşuları eliyle şehremaneti uğrunda kızının ambulansa verildiğini anlatan Magnezit, “O de ‘Ortopedik vakaları ben Kayseri’ye gönderme ettiğim’ dedi. Bazen akrabaları da Kayseri’ye yönlendirdim. Baktılar bulamadılar. Ego günler geçtikçe aracıyla götüren komşulardan şüphelendim. Henüz sonradan bizim toplumsal medyadan paylaşımlarla aracın içindeki bambaşka tıpkı komşunun akrabası bayan bacı bize ulaştı. Çocuğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi uğrunda ambulansa verdiğini söylediler. Ben alelacele aradım belediyenin kameralarının çalışıp çalışmadığını. Onlar dahi baktılar, bize görüntüleri yakaladılar. Ambulansa vermişler. O komşulardan endişem bulunmayan oldu. Çünkü ambulansa verildiğini kendi gözümle gördüm. Ondan sonraları ambulansın plakasını tayin etmişler” diye niteleyerek konuştu.

“EKSANTRIK KİMSEM KALMADI”

Patal, “Kahramanmaraş Üniversitesi Sütçü İmam Üniversitesi Tababet Fakültesi’ne antre yaptığını söylediler. Polisler hastanenin kamera kayıtlarını almışlar. 4 dönme oldu kamera vasıta incelemesi yapıyorlar seçme sonuç elde edemediler. Bir Tane tutar dalım o kaldı. Apayri kimsem kalmadı; eşimi, kızımı, kız kardeşimi, kuzenimi kaybettim. Ama bu bala ondan daha güç bastı. Yegâne isteğim benim çocuğumu bana ölü ya da iyi hasta ya bile hastalıklı bu çocuğumu bana bire bir dakika önceki kavuştursun” şeklinde konuştu.

Share: