Kral Charles, İngiltere’deki Türkleri ve Suriyelileri ülfet etti

İngiltere Kralı 3. Charles, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısında meydana mevrut deprem felaketi zımnında ülkedeki Türk ve Suriyelileri mülakat etti. Mevrut yardımları hazırlayan Türkler, Kral Charles’a çay izaz etti.

Kral Charles, esbak Londra’nın Hounslow bölgesinde gelen yardımları hazırlayan Türkleri ziyaret etti. Buckingham Saray’ından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Majesteleri Hounslow’da, Türkiye’birlikte afetten etkilenen insanlar için eşya, battaniye ve hamam tutan kıyafetleri toplayan, paketleyen ve nakliyesini organize eden gönüllülerle buluştu. Cemiyet merkezi, Garp Londra’daki Türk diasporası üzere kültürel ve içtimai etkinlikler düzenlemektedir ve buradaki gönüllüler bugüne kadar, battaniyeler ve kışlık üst baş bile dahil tevessül etmek üzere 100’den çok arkalama paletinin toplanmasını koordine etti” denildi. Merkezdeki gönüllüler, Kral Charles’a öz izaz etti.

Kral Charles’ın Trafalgar Meydanı’nda, Suriye topluluğu üyelerinin aynı araya gelebileceği arızi tıpkısı Suriye topluluğu çadırı olan Suriye Evi’ni kurduğu belirtildi.

Share: