Tavşanlı’da üniversitede geliştirilen “kablosuz fark eğim ölçer cihazı” afiyet personeline tanıtıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Özişler Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Eren Gül’ün yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirilen “kablosuz ayırt akıntı ölçer cihazı”, Tavşanlı Fizik Otama ve Iyileştirme Hastanesi’nde esenlik personeline tanıtıldı.

Tavşanlı Çığır Yüksekokulu Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, DPÜ ve Kütahya Afiyet Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) işbirliğiyle gerçekleşen projede; elektronik, bilgisayar, yazılım, kartografya, biyomedikal ile fizik tedavi ve iyileştirme alanlarının tıpkı arada düzlük aldığı disiplinler arası kadro çalışması yürütüldü.

Öğretim Görevlisi Ermiş Gül’ün yürütücülüğünü yaptığı projede Tavşanlı Iz Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Polat, Öğretim Yardımcısı Dr. Ahmet Çokbilmiş, Öğretim Görevlisi Keleş Çokçetin ve Öğretim Yardımcısı Bahir Efe ile KSBÜ Tavşanlı Esenlik Hizmetleri Patika Yüksekokulundan Öğretim Görevlisi Okan Üzer araştırman yerine vadi alıyor.

Proje ekibi eliyle gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Tavşanlı Patika Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Polat, Tavşanlı Azamet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş, Şifahane İdari ve Finansal Hizmetler Müdür Muavini İsmail Ahu, Fizyoterapist Mehmet Fatih Sanver ve Uzm. Dr. Emre Delicesine ile Çığır Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencisi Ahmetcan Sayla katıldı.

Cihazın özellikleri

Online adına toplantıya katılan Ermiş Gül, cihazı tanıtarak soruları yanıtladı. Gül, ithal edilen benzeri cihazın yerini alabilecek kablosuz fark akım ölçer cihazının TÜBİTAK desteği ile tamamlanarak uygulamaya alındığını belirtti.

Projede, iki yüzey arasındaki meyil farkını kablosuz olarak ölçen, ölçümü köşe değeri olarak ekranda gösteren, kaydedebilen ve köşe maksut değere ulaştığında kullanıcıya bildiren ayrımsız elektronik hep tasarlandı.

Sistem, iki adet cereyan ölçen çevrim ve tıpkı nişane devresi doğmak için 3 parçadan oluşuyor. Eğim ölçen devrelerin ortamında ivmeölçer, yetersiz denetleyici, kablosuz bildirişim modülü ve batarya bulunuyor. Nişan devresinde ise daraç denetleyici, kablosuz bildirişim modülü, pil, SD kurnaz, buzzer ve ekran düzlük alıyor.

Yapılan ölçümler, geliştirilen “EgimOlcer” isimli aktif aplikasyon üzerinden da görüntülenebiliyor. Antrparantez http://egimolcer.dpu.edu.tr/ web sayfasına üstelik cihazdan elde edilen ölçümler kaydedilebiliyor.

Sunum sonrasında Baştabip Altıntaş, cihazın hikmet tedavide kullanımı açısından müspet değerlendirmelerde bulunarak proje ekibini tebrik kartı etti ve duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Prof. Dr. Polat ise misafirperverlikleri nedeniyle Başdoktor Altıntaş ve katılımcılara teşekkürname ederek, disiplinler beyninde gerçekleşen proje dolayısıyla proje ekibini kutlama etti ve başarılarının devamını diledi.

Share: