Sarıklı koşa, 23 haftalık doğan bebeklerini 144 bölüm sonra kucakladı

Erzurumlu öğretmen çift, 23 haftalık doğan, organları gelişmediği amacıyla hayati tehlikesi olan bebeklerini, çetin bakım tedavisinin ardından 144 dolaşma bilahare kucakladı.

3 yıllık evli sarıklı Merve ve Sebahattin Ergün’ün önceki çocukları tahminî 5 kamer önce 23 haftalıkken hususi benzeri hastanede dünyaya geldi.

Organları gelişmeyen, his ve teneffüs yetmezliğiyle 540 gram kendisine Erzurum Kent Hastanesine irsal edilen süt kuzusu, Yenidoğan Korkulu Hizmet Ünitesinde Dr. İpek Kocaoğlu ve ekibince tedaviye alındı.

Burada solunum cihazına bağlanan bebeğe, akciğer gelişimi üzere tedavi uygulandı ve damardan beslenmesi sağlandı.

Tedaviye olumlu karşılık veren ve organları gelişerek solunum cihazından ayrılan çağa, korkulu bakımda tahminî 144 dönme süren yaşam mücadelesini kazandı.

Öğretmen koşa, 540 gram olarak doğan, “Burak” adını verdikleri evlatlarını, 3 kilogram 200 gram kendisine kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

“Çokça dolgunca bire bir savaşçıydı”

Yenidoğan Kilolu Bakım Uzmanı Dr. Kocaoğlu, AA muhabirine, çok mutlu ve çekici benzeri güne şehadet ettiklerini söyledi.

Erken doğumdan etraf bebeğin can şansının birkaç olduğunu rapor fail Kocaoğlu, “Ekipçe özenle bebeği takip ettik, gönül yeter olmak için bebeğin de çabası vardı ve çokça ongun benzeri savaşçıydı. Tedaviler sonrası teneffüs cihazı ve oksijenden ayrıldı, anne sütüyle beslendi. Sağlıkla taburcu ediyoruz.” dedi.

“Bu şekilde doğup dinamik çokça birkaç bebek var”

Tedaviler sonrası ağızdan beslenmeye başlayan bebeğin kilogram alımının pir gittiğini tamlayan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Süt Kuzusu tehlikeli bakımda 144 dönem savaş verdi, akciğerleri gelişmediği üzere otama uyguladık. Damardan beslenip tedavi aldı. Sonradan sonda ile beslenerek ayrıksı tedavilerini kesip akciğeri geliştiği için teneffüs cihazından ayırdık. 540 gram gelmişti şimdi 3 kilogram 200 gram. Bizim amacıyla basit tansık süt kuzusu, dirilik şansı çokça beş altı olduğu için konusunda titredik. Bu şekilde hiçbir organı gelişmeden doğup kıpırdak haddinden fazla birkaç çağa var.”

“Bu bebekler, erkendoğan değil, immatür”

Yenidoğan Yavaş Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Kahveci bile 2007 yılından beri birimlerinde 23 haftalık doğup zinde bebeğin olmadığına işaret etti.

Bebeğin yaşamasında gösterişli bakım imkanları ve hizmet kalitesinin faal olduğunu aktaran Kahveci, “Erzurum’daki heybet hastanelerinde 23 haftalık doğup dallı güllü önceki çağa, bizim üzere şaşırtıcı aziz çağa, zahmetsiz taburcu ediyoruz. Bu bebekler, erkendoğan değil yani gözü, beyni, akciğeri üzere organları cura doğacak aşama immatür. Bunlara fevkalbeşer, ölçüsüz mesai gerekir.” diyerek konuştu.

Anne Merve Ergün bile mevlit sonrası çok üzüldüğünü ve ağırlık tıpkısı proses geçirdiğini anlattı.

Bu süreçte umudu kaybetmediklerini belirten Ergün, “Bebeğimizi eve götürüyoruz, çok şükür evladımıza kavuştuk. Çokça mutluyum, süreç çok tafsilatlı ve el geçti. İpek hocamıza ve çalışanlara teşekkür ederim, haddinden fazla ilgilendi ve say verdiler. İlk başta doktorlar imge vermiyordu ama böylecene evvel bebeğimizi kucağımıza aldık, çok duyguluyum.” ifadelerini kullandı.

Cet Sebahattin Ergün ise Dr. İpek Kocaoğlu ve sağlıkçılara yakarış ettiklerini belirterek, “Onların ve devletin bu domuzuna hastanesi sayesinde çocuğumuzu sağ selamet elimize aldık.” dedi.

Share: