Kütahyalı gelişim insanı 28 yıldır biriktirdiği kepçe maketlerini ofisinde sergiliyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde etkili Mehmet Yılmaz, cerrah olan babasının da etkisiyle çocukken tanıştığı hisse senedi makinelerinin uygun maketlerinden oluşan 300 parçalık derlem oluşturdu.

Madencilik, hayvancılık ve enerji sektöründe elektrik gösteren 47 yaşındaki hisse senedi insanı Yılmaz, 5 yaşındayken gelişim makinesi operatörü olan babasıyla beyaz zehir sahalarına gitmeye başladı.

Bu tam hisse senedi makinelerine bağlam duyan Yılmayan, madencilik işine atılınca kepçeden kamyona, ekskavatörden beton mikserine kadar değişik özellikteki maketleri topladı.

Kısaca 28 yılda bazı alarga kumanda vasıtasıyla bazen dahi el kitabı debi ettirilen 300 parçalık koleksiyona erbap olan Yılmayan, bunları ofisindeki özel alanda sergiliyor.

Yılmaz, ziyaretçilerin ilgisini çekici maket hareket makinelerinden oluşan koleksiyonunu büyütmeyi hedefliyor.

Evli ve 3 yavru babası Mehmet Yılmaz, AA muhabirine, 6 yaşındayken hareket araba operatörü olan babasının yanı sıra hisse senedi makineleriyle tanıştığını söyledi.

Kendisinin bile 16 yaşında gelişim hayatına başladığını belirten Yılmayan, şöyle bitmeme etti:

“Babamın yanında çalışmaya başlayınca iki iş makinesi aldık. O meydanlık tıpkısı firma bana aksiyon makinasının maketini hediye getirdi. Bunları biriktirmeye başladım. Yaklaşık 28 yılda bu bire bir sevi oldu. Daha bilahare seçkin aldığımız aksiyon makinesinin küçültülmüş maketlerini toplamaya başladım. Firmalar getirdi ya da mahdut dışına giderek almaya başladım. Bu işle uğraşanlar, sevgimi bilenler armağan getirmeye başladı. Bunları kimseyle paylaşmadım. Şu anda 300’e yakın maket koleksiyonum oldu. Hepsi de iş makinesi ve kamyonlarla ilgili. İş makinelerinin maketleri benim amacıyla oyuncak değil. Bunlar bizim sevdamız, sevgimiz. Bunlardan hediye isteyen olursa banko vermiyorum.”

“Nazik gelişim makinesinin yaptığı bilcümle hareketleri bunlara yaptırabilirsiniz”

Yılmayan, altın, bor ve kömür sahalarında geçer not iş makinelerinin maketlerini biriktirmeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Maket gelişim makinelerinin alarga kumanda evet birlikte manuel namına akım ayar durumda olduğunu anlatan Yılmayan, “Iri gelişim makinesinin yaptığı bilcümle hareketleri bunlara yaptırabilirsiniz. Bunlar pahalı oyuncaklar. Akşamları veya yersiz kalınca bunları toplamaya çalışıyorum. Maketlerin demir olması bile koleksiyona vakar katıyor. Bazıları dünya genelinde çokça özel yerlerde satılıyor. Şimdilik ofisimde sergilediğim maketler amacıyla yakında bakir tıpkı kayran yapacağım.” diyerek konuştu.

Share: