Engelliler kooperatifinin üyeleri depremzedeler üzere polar ceket dikiyor

Kayseri’dahi bodur müddet önce kurulan Erciyes Engelliler Kooperatifi üyeleri, sarsıntı bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak için kutup kumaştan ceket inşa etmek üzere seferber oldu.

Kentteki eski askeri şifahane binasında kendilerine ayrılan bölümde istihsal fail yaklaşık 15 mânialı, Melikgazi Ahali Eğitim Bilimi Merkezi’nden görevlendirilen eğitmenden terzilik kursu aldı.

Üyeler geçmiş etapta 500’den çok kutup kapela ve atkı dikip Kahramanmaraş’a gönderdi, şimdi ise polar ceket dikmeye başladı.

Kooperatif Başkanı Kadircan Gökalp, AA muhabirine, kooperatifin Ilbay Gökmen Çiçek öncülüğünde engellilerin sosyal hayata katılmaları ve maddesel idrak sağlamaları amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kooperatifte peluştan çığır bebekleri üretmeyi planladıklarını anlatan Gökalp, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler yaşanınca depremzede vatandaşlar için atkı ve ezik üretimine başladıklarını belirtti.

Gökalp, Kahramanmaraş’ta koordinasyon valisi yerine fariza eden Vali Çiçek’i ziyaret ederek depremzedelere 500’den aşkın ürünü biraz devir ilk ulaştırdıklarını aktardı.

Gönüllülük esasına bakarak çalıştıklarını tamlayan Gökalp, şöyle bitmeme etti:

“Sayın Valimiz kutup ceketin gerekseme olduğunu söyledi. Biz da çarçabuk kollarımızı sıvadık ve polar ceket imalatına geçtik. mütemadi sürekli çalışıyoruz. Kumaşı sponsorlarımız yardımıyla gerçekleştirme ettik. Bu çalışmanın Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Düzlük halk değil engelliler yerine veren umum tutmak istiyoruz. Herhangi Bir antlaşma arkalamak istiyoruz, yardım ettikçe erinçli ve mutlu oluyoruz.”

“Çorbada tuzumuz bulunsun istedik”

Kooperatif üyesi Padişah Kaan Atuk ise çaput süt kuzusu fayrap etmek üzere terzilik dikmeyi öğrendiğini belirterek, “Bu kötü fenomen olunca depremzedeler amacıyla ne yapalım dedik. Bizim da çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Argaç, bertik diktik, deminden da polar ceket dikiyoruz. Bu sevimsiz günlerde bildirme azından ısınsınlar.” dedi.

Durmuş Görgülü bile mevsimsel şartlardan yağlık depremzedeler için bu cins ürünler ürettiklerini, kendisinin de dikilen ürünlerin kontrolünü yaptığını dile getirdi.

Hatice Erdal ise depremzedelerin ısınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Melikgazi El Eğitim Merkezi mahirane öğreticisi Vazıh Şahban de üyelerin, haddinden fazla kısa sürede dikişi öğrendiğini, ürünleri genişlik pir şekilde ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatım etti.

Share: