Rektör Rençper; “Keyif Bilimleri Kampüsümüzün ihalesini mümasil zamanda gerçekleştireceğiz”

Çankırı Karatekin Üniversitesi Esenlik Bilimleri Fakültesi, “2022-2023 eğitim öğretim yılı Güz dönemi Akademik Asamble Toplantısı”nda konuşan Rekör Prof. Dr. Harun Rençper, “Tamamlandığında Türkiye’nin arz iri ve çağcıl sağlık kampüsü olacak olan Esenlik Bilimleri Kampüsümüzün ihalesini mail zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Esenlik Bilimleri Fakültesi, “2022-2023 yetişek talim yılı Sonbahar dönemi Akademik Kurul Toplantısı”, Keyif Bilimleri Fakültesi spor salonunda gerçekleştirildi. Programa, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, İl Keyif Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, ÇAKÜ Umumi Sekreteri Sınırlanmış Yılmaz, Esenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel katıldı.

Programın küşat konuşmasını özne Esenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, ÇAKÜ Esenlik Bilimleri Fakültesi’nin üniversite bünyesinde örgün öğretimde mektepli yoğunluğu ve tercih edilebilirliği sunma yüksek, Esenlik Bilimleri Fakülteleri arasında ise kısım bazlı sunu iri ikinci fakülte olduğunu ifade ederek, “Devam fail akademik yetişek ve kalite süreci içerisinde henüz kalifiye aynı terbiye verme gayreti ve çabasındayız. Bu anlamda Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak gelişigüzel devir aktüel, erişilebilir bilgiyi en ve ifşa konusunda akıbet merhale profesyonelce çalışıyoruz. Maharet ve fiziksel anlamda daima kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Eğitim Bilimi faaliyetlerimiz dışında Üniversitemiz ve fakültemizin imkanları dahilinde hem çalışanlarımız hem öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Tekmil bunların henüz doğacak düzey taşınabileceği ayrımsız düzlem kendisine gördüğümüz Uluyazı kampüsü içerisinde yapılacak olan Esenlik kampüsünün temelinin atılmasını büyük tıpkısı heyecanla bekliyoruz. Bu anlamda üstün hız ve çabalarına yakından şahit olduğumuz Rektörümüze birlikte teşekkürü takanak biliriz” dedi.

Dekan Özcan’ın konuşmasının ardından katılımcılara seslenme eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Maraba, “Afiyet Bilimleri Fakültemiz Türkiye’de az ve önde gelen fakültelerin başında gelmektedir. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin biraz mihrak noktası bulunmaktadır. Bu odak noktalarının merkezinde de Afiyet Bilimleri düz almaktadır. Biz sağlık alanında var olan potansiyelimizi sunu bereketli şekilde kıymetlendirmek istiyoruz. Burası ülkemiz ve dünyanın ayrı ayrı noktalarından gelen nitelikli insanların oluşturduğu kültürel ayrımsız form konumundadır. Tığ bu kalifiye firez ve âdem potansiyelini, ülkemizin dolayısıyla de dünyanın gerekseme duyduğu kuvvetli kayırıcı gücü namına desteklemek istiyoruz. Olayları sonuçlara bakarak istimara yaparsanız orta insan profiline sahipsiniz demektir. Ancak, etmen-son ilişkisine göre yorumlar ve değerlendirirseniz hakim herif kendisine nitelendirilirsiniz. Bilgi ise elde edilen eskimemiş bilgelik ile bulunan durumu harmanlayıp geleceği görebilme sanatıdır. Bu anlamda biz Türkiye ve dünyada gerekseme mahsus herif kaynağı alanlarına müteveccih tasrif ve stratejilerimizi oluşturmakta, kâin şartlara bakarak üstelik güncelleyerek zihayat ayrımsız şekilde çalışmaya devam etmekteyiz” diyerek konuştu.

Gündemi haddinden fazla gani takip ettiklerinin altını çizen Rektör Çiftçi, “Bilcümle dünyada ekonomik göstergelerin kısık olduğu bire bir dönemde Üniversitemize yatırımların sağlanması noktasında şişman çaba gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız doğrultusunda, tamamlandığında Türkiye’nin yeryüzü iri ve modern afiyet kampüsü olacak olan Sağlık Bilimleri Kampüsümüzün ihalesini yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Esenlik Bilimleri Fakültemiz, arsıulusal derecelendirmelere göre üst seviyede im yapan, projeleri olan akademisyenlerimizin düzlük aldığı akademik alt yapısı da canlı tıpkı fakülte konumundadır. Vukuf üretiyoruz, ürettiğimiz bilgiden kullanılmamış bilgiler üretiyoruz. Bu bilgileri yayarak, teknolojiye ve içtimai katkıya dönüştürüyoruz. Bu melfuf değer Üniversitemize tanınırlık ve değer olarak anlayışsız dönüyor. Bu anlamda emeği sabık kamu çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sadece ilmî anlamda değil, benzeri zamanda toplumun değerleri ile barışık, içtimai değerleri tüvana ve yaşatan, bunun yansıra kullanılmamış değerler üreten malumat insanları olmalıyız. Aldığımız emaneti elan ileriye asmak üzere hız göstermeliyiz ve gösteriyoruz. Zaman toptan ölçü düzeni içerisinde Türkiye bildirme paylaşımcı mutluluk konumundadır. Türkiye, adamlık üzere yeryüzü çokça fedakarlık yapan, insanların derdini ağrı edinen bire bir millete sahiptir. Bu nedenledir ki sorumluluğumuz balaban, görevimiz yumruk” şeklinde konuştu.

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından, fakültede fariza eden ve Arsıulusal dergilerde “Q1” ve “Q2” düzeyinde yayınlar gerçekleştiren akademisyenlere muvaffakiyet belgeleri verildi. Akademik adım ve tebrik kartı töreni sonrası, Rektör Çiftçi marifetiyle terbiye öğretim sürecinde vermiş olduğu katkılarından yağlık İl Esenlik Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’ya onurluk ikram edildi. – ÇANKIRI

Share: