Kırşehir Kardeş Evran Üniversitesi (KAEÜ) ocak sahipliğinde planlı 2. Arsıulusal Kardeş Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi tamamlandı.
Ahi Evran Kurultay ve Firez Merkezi’ndeki kongrenin son oturumları öncesinde mütekellim KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Yurt Karakaya, 2016’da tarım ve jeotermal alanında tayyareci seçildiklerini, o günden bu yana hazırladıkları projelerle ilgilendiren himmet yürüttüklerini söyledi.
KAEÜ’de anadan görme ve tamamlayan tıp alanında çalışmaları elan ati seviyelere germek istediklerini belirten Karakaya, “Anadan Görme tıbbı, gündeş tıbbın koyduğu rezervi vira etmek üzere tartışmalar yapıyoruz. Geleneksel tıbbı daha çok kanıta dayalı kuzuluk getireceğiz. Anadan Görme tıp, herhangi bir şeyi istediğimiz üzere kullanmamız eylemek değildir, değme şeyin bire bir metodu var, bu metodu üstelik ancak uzmanlar söyler ve uzmanlar marifetiyle önerilerle kullandığımız antlaşma şifa olur.” dedi.
Sempozyumda “Küçük Asya Gözü ile Halk Tıbbı” antetli banak fail Cumhur Reisi Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, etno fitoterapinin halkın kendi içinde dolaşan tedavi şekli olduğunu, bunu atasından, büyüklerinden öğrendiğini, o bilginin kimyası olmadığını fakat binlerce dirilik aracılığıyla yıllarca kullanıldığını söyledi.
Buğday tohumunda 3 genom olduğunu anlatan Saraçoğlu, şunları kaydetti:
“Yahudiler senelerce dediler kim ‘Buğday bizim Kenan Vadisi’nde çıkar.’ Buğdayın üstünde durmamızın nedeni, MS’e alın bir numaralı silahtır. Onlar ‘Bizden çıktı.’ dediler, Allah doğrunun yardımcısıdır, Göbeklitepe ile Karacadağ arası bulununca 15 bin sene öncesine gidildi. Oradan buğdayın kalıtım bilimi kaynağının önceki oluştuğu vadi, tabiat mucizesini gösteriyor ve 3 değişik genom biricik benzeri tohumda toplanıyor. Yılda 1 kilometre hızla yayılır buğday, rüzgar bile taşıdı, bu şekilde dünyaya buğday yayılmıştır. Göbeklitepe ile Karacadağ, MS’in tedavisine revan yolda buğdayın orijinalini bulacaksınız. Bu genetik soy kıtipiyoz ana mı? Tohum jen bankalarında saklanır ama o bire bir hal değil. O dirim bilimsel çeşitliliği kalıtım bilimi kaynağında koruyacaksınız amma temas sene dahi dekoratif alacaksınız. Çünkü kalıtım bilimi töz sabit benzeri şey değildir, sonsuz kendisini geliştiriyor, bakir türler ortaya çıkıyor.
İnsanlık tarihini değiştiren Türkiye kırmızısıdır. Ukrayna’nın toprağı siyahtır, Hazreti İbrahim’in dolaştığı Harran Ovası’na giderseniz, orada toprak kırmızıdır. İşte bu Türkiye kırmızısı dediğimiz buğdaya o kırmızı rengini veren Harran Ovası’nın toprağıdır. Tıpkısı şeyin ömrünü yırtılmak, onu arkalamak istiyorsanız bağımsız suretle onu toprağa her yıl vereceksiniz, iklim şartlarına göre toprağın mikrobiyolojik florasına göre kendini geliştirecek.”
Kongre, özge oturumların arkası sıra tamamlandı.