1993 yılında PKK’ya katılan kardeşine teslim ol çağrısı yaptı

1993 yılında PKK’ya katılan kardeşine tasdik ol çağrısı yaptı

ADANA Adana’üstelik tıpkısı ağa, 1993 yılında PKK yıldırı örgütüne katılan kardeşine doğrulama ol çağrısında bulundu. Acılı koca aynı zamanda, HDP’nin yıldırı estirdiğini, yıldırıcı imalat ettiğini ve çocukları suça itiyorsunuz diye kapatılmasın istedi.

Adana’dahi yaşayan 57 yaşındaki Mehmet Tulğay, kardeşi olan Yüce Tulğay’ın 1993 yılında henüz 16 yaşındayken yıldırı örgütü PKK’ya katılarak dağa çıktığını belirtti. Ağa, şuan 46 yaşında olan kardeşine tasdik ol çağrısında bulundu.

“Yeryüzü mümasil karakola teslim olsun istiyoruz”

Yanık ağabey Mehmet Tulğay,” Benim kardeşim 1993 yılında Diyarbakır Tepecik Köyü’nde oturuyordu. Babam ile bu arada hayvanlara ve bahçeye bakıyordu. Mardin Şenahmet Köyü’nde terör örgütüne katıldı. Tığ buradan kendisine sesleniyoruz. Arz andıran karakola teslim olsun istiyoruz. Hiçbir etki yaşamayacak. Bildirme ufak ukubet almayacak. Birçok familya çocuklarına seslendi. Biz da sesleniyoruz. Kardeşimin tasdik olmasını istiyorum” dedi.

“Diyarbakır ailelerine bindi verdik”

Çocuklara dağda olan ailelere bindi verdiğin dile getiren Mehmet Tulğay,” Teröriste arkalama fail Diyarbakır Mişmil ilçesine eğleşme eden kardeşim K.T benim salt kardeşim oluyor. Televizyona tıpkı röportaj vermiş, Kürt halkından bozukluk dileyip benim devletten servet aldığımı sav etmiş. Ego bile demincek savcılığa gidip yanlışlık duyurusunda bulunacağım. Maddi ve tazminat davası davası açacağım. Ben terörist ailelerine değil, binanın uğrunda yüreği yanan ailelere destek üzere gittim. Kimesne bize tıpkı kuruş servet vermedi. Tığ kendi masrafımızı kendimiz ödedik. Bunlar da bellidir. Bilet nereden makbuz ve ki ödedi bellidir. Bunu da ispatlayacağım. Müddeiumumi bunu araştıracak ve ego konuyu yeniden gündeme getireceğim. Biz şerefimizi namusumuzu yerde bulmadık ki satalım. Ego devletimizin yanındayım.” diyerek konuştu

“HDP’nin kapatılmasını istiyorum”

Dem aktığını ve HDP’nin kapatılmasını talip Mehmet Tulğay,” Soluk parası alıyorsunuz ve zat cebinize koyuyorsunuz. İki tarafı da mağdur ediyorsunuz. Kız kaçırma oluyor, sulh sağlıyorsunuz ve dünyalık alıyorsunuz. Onu de cebinize alıyorsunuz. Geceleyin bu sokaklarda mahalle komisyonu işin içine giriyor. Yıldırı estiriyorsunuz. Terörist imalat ediyorsunuz. Çocuklarımızı suça itiyorsunuz. Gösteri zamanlarında çocuklarımıza yapmadığınız kalmadı. Çocuklarımızın beynini yıkıyorsunuz. Birçok parça ailenin çocuklarını HDP binasında beklettiniz günlerce, bire bir yolunu bulunca ya Avrupa’evet gönderdiniz evet birlikte dağa çıkardınız. Eksperyans tanıkları var. Dağdan nazil ve bu şekilde rapor verenler var. Biz içtenlikle söylüyoruz” şeklinde konuştu

“Adana Güven Müdürü ve TEMA Şubeye teşekkürname ediyorum”

Diyabakır annelerine bindi çıktığı için namına antagonist olan cömert K.S’ye da seslenen Memet Tulğay,” Ego seni 5 yıl içeride tutmasaydım bugün sende ölmüştün. Çünkü senin beynini dahi yıkamışlar. Adana İl Itimat Müdürü ve Adana Terörle Savaş Bölüm Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Verdiğimiz bilgilerle Kenan Soylu’yu yakalayarak 5 yıl boyunca cezaevinde tuttular. Sunu azından 20-30 kıta elan insanı dağa çıkartamadı” diye konuştu.

Share: